Trossen los met de Yacht Builders Academy!

yba_logo
Opdrachtgever: Yacht Builders Academy

Uitdaging

In Nederland is er vraag naar meer goed opgeleide vakmensen in de scheeps- en jachtbouw. Onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheden bundelen hun krachten in de Yacht Builders Academy, om samen deze uitdaging op te pakken. De Yacht Builders Academy brengt alle kennis van scheeps- en jachtbouw samen, en is daarmee hét kenniscentrum voor de jachtbouw.

De Yacht Builders Academy heeft een ruim aanbod aan actuele en innovatieve praktijkopleidingen, voor zowel jongeren als volwassenen. Om het online deel van hun blended learning aanpak te ontwikkelen, werd Brainstud werd benaderd voor een passende leeroplossing.

De ontwikkeling hiervan werd mede gefinancierd door een RIF subsidie, waarbij verduurzaming belangrijk is. Door de opleidingen deels online aan te bieden, blijft het onderwijs van de Yacht Builders Academy toekomstbestendig!

Leeroplossing

Om de Yacht Builders Academy in staat te stellen een moderne aanpak van onderwijs te faciliteren, hebben we voor hen een digitale Academy ontwikkeld. Een Academy is een virtuele bibliotheek waar diverse leerprogramma’s en gecertificeerde examens op staan. Cursisten kiezen zelf een leerprogramma en coach, en bepalen hun eigen persoonlijke leerroute en -tempo. Coaches zetten het platform blended in, door online de voortgang van cursisten te monitoren en offline gepersonaliseerd onderwijs te bieden. Op de online Academy leren cursisten meer over de kennis en vaardigheden die komen kijken bij het bouwen van luxe jachten. Vervolgens werken zij op de werf aan hun praktijk-skills.

Wat maakt een (virtuele) bibliotheek nou echt interessant? Boeiende content! Daarom hebben we voor de Yacht Builders Academy, naast het bouwen en inrichten van de Academy, ook diverse leerprogramma’s (inhoudelijk) ontwikkeld. Lees bijvoorbeeld meer over de totstandkoming van de leerprogramma’s ‘Teakdeak en aansluitingen’ en ‘Scheepsbetimmeringen exterieur’, die al gevolgd werden door verschillende cursisten. Ook zijn er momenteel nog diverse leerprogramma’s in ontwikkeling.

Resultaten

0
Leerprogramma's
0
Coaches
0
Cursisten